MIMOSA BROOKLYN PIZZA

mimosa kiev belenko
mimosa kiev belenko


Ukraine, Kiev, 1/2 Basseynaia str.

140 m²

Launched in August 2017

 

 

"Mimosa" pizzeria was named after the favorite flower of Luigi's wife, Rosetta.

Luigi and Rosetta met in New York. They were both born in America in the early seventies; they have two children and an apartment in Brooklyn. With money left from Rosetta’s parents, the couple decided to buy out a business (a small cafe) from an old friend and to arrange a pizzeria there. Luigi is qualified as a baker. He spent ten years in a bakery and he loves his job. Rosetta is an accountant and a giggler who does not miss a single party with friends and often arranges parties for friends.

The premises of the cafe were bearable and it did not have to be repaired, which greatly simplified the opening of the pizzeria. Luigi invited the master for the stoves - the old Donatello - in order to build a reliable pizza oven. Donatello was engaged in furnaces from his youth while living in Italy. And now he is known as the best master of stove works on the entire east coast and he is very much in demand.

The oven was decided to be placed in the center of the cafe to work comfortably and to see all the guests in the hall and on the balcony.

While Luigi was engaged in flour and coal, Rosetta took up the preparation of the bar. She really wanted that Italian wine was flown like water, and that the friends gathered at parties in the evenings. And the prosecco - she could not imagine any fun without it.

 

 

Пиццерия "Мимоза" была названа в честь любимого цветка супруги Луиджи - Розетты. 

Луиджи и Розетта познакомились в Нью Йорке. Они оба родились в Америке в начале семидесятых, у них двое детей и квартира в Бруклине. На деньги, доставшиеся от родителей супруги решили выкупить бизнес (небольшое кафе) у старого приятеля и устроить там пиццерию. Луиджи - пекарь по образованию. Он десять лет проработал в пекарне и любил свое дело. Розетта - бухгалтер и хохотуха, не пропускающая ни одной вечеринки с друзьями и часто сама устраивающая вечеринки для друзей. 

Помещение кафе было сносным и его не нужно было ремонтировать, что значительно упростило открытие пиццерии. Луиджи пригласил мастера по печам - старину Донателло - для того, чтобы построить надежную печь для пиццы. Донателло занимался печами с молодости, живя в Италии. А теперь он слыл лучшим мастером печных дел на всем восточном побережье и был очень востребован. 

Печь было решено поставить по центру кафе, чтобы удобно работать и видеть всех гостей в зале и на балконе. 

Пока Луиджи занимался мукой и углем - Розетта взялась за подготовку бара. Она очень хотела, чтобы итальянское вино лилось рекой, а по вечерам друзья собирались на вечеринки. И проссеко - без него она не представляла веселья.

 

MIMOSA